Presedintele Prefab (PREH), Marian Petre Milut, a declarat ca inca mai poarta discutii cu fonduri de investitii, insa nu doreste sa vanda compania pe care o detine.
“Desi compania este curtata de mai multe fonduri de investitii, nu vrem sa cedam controlul societatii in urmatorii cinci ani”, a precizat Marian Petre Milut (foto), cu ocazia deschiderii sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, in ziua in care actiunile Prefab au intrat la cota BVB.

“Trecerea la cota Bursei a reprezentant pentru Prefab o obligatiune fata de actionari, pentru a-si putea valorifica mai bine detinerile. Prefab devine astfel mai vizibil si pentru fondurile din afara Romaniei, dar si pentru cele interne”, a mai spus presedintele companiei.

Intrebat daca Enterprise Investors a purtat discutii despre preluarea companiei, Milut a afirmat ca fondul de investitii nu are forta financiara necesara pentru aceasta miscare.

Desi recunoaste ca momentul mutarii Prefab de pe Rasdaq la categoria I a Bursei nu este un favorabil, presedintele afirma ca nu exista o perioada potrivita pentru listarea companiilor la BVB, dar orice societate ar trebui sa-si urmeze cursul, indiferent conditiile macroeconomice.

“Consider ca in prezent compania noastra este subevaluata: capitalizarea bursiera este de 23-24 milioane euro, in conditiile in care activele sunt de circa 50 milioane euro”, a explicat Milut.

Pentru a se transfera societatea de pe piata Rasdaq la categoria I a BVB, Prefab a primit o derogare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), deoarece criteriile de listare prevad un free-float de 25%, iar actiunile liber tranzactionare a PREH sunt de doar 7%.

“Dorim sa majoram free-float-ul, dar aceasta miscare se va face intr-o anumita strategie. Majorarea free-float-ul va fi un sacrificiu, pentru ca s-ar putea ca pretul de vanzare sa fie mai mic decat cel pe care ni-l dorim noi”, a mai declarat Marian Petre Milut.

Crestere de 9% in prima zi de tranzactionare la BVB

Actiunile Prefab au inregistrat o crestere de 9,09% in prima zi de tranzactionare la cota BVB, evolutia similara celei inregistrate de titlurile Cemacon Zalau (CEON) dupa transferul de pe piata Rasdaq.

Ultima cotatie a fost de 2,28 lei/actiune, cresterea avand loc pe o lichiditate foarte redusa de doar 8.297 lei. De asemenea, capitalizarea companiei a urcat la 110,65 milioane lei (25,7 mil. euro).

In prezent, compania activeaza pe piata din Romania, Bulgaria si Moldova si isi pregateste intrarea cu produse proprii in Ucraina si Serbia.

“Deocamdata nu se pune problema sa fabricam in Ucraina si Serbia, dorim doar sa testam piata pentru produsele noastre”, a mai afirmat presedintele Prefab.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri