Produsele structurate emise de Erste Bank Group vor intra la tranzactionare de joi la Bursa de Valori Bucuresti, fiind primele instrumente de acest fel din piata de capital romaneasca.
Produsele sunt de natura certificatelor index si a celor turbo si vor avea ca activ suport petrol, aur si indicele DAX, al bursei germane.
Produsele de tip indice emise de Erste Group vor avea ca suport activ indicele DAX (EBDAX) si vor fi fi in euro, iar in cazul instrumentelor pe aur (EBGLD) si petrol – wti light sweet (EBWTI) vor fi in dolari.

In cazul certificatelor turbo, acestea sunt de tip long si au ca activ suport indicele DAX (EBDAXTL1), aur (EBGLDTL1) si petrol (EBWTITL1).

Aceste instrumente vor fi si short tot pe indicele DAX, aur si petrol.

Orarul de tranzactionare a segmentului de produse structurate au acelasi program ca si piata reglementata a BVB.

Blocul de tranzactionare este de 1 unitate, iar pasul de pret este de 0,01.

“Tranzactionarea produselor structurate emise de Erste Group Bank se va realiza in mod similar cu tranzactionare actiunilor Erste (utilizare conturi globale, mecanism fara prevalidare si prioritate de executie - pret si timp)”, se indica in comunicatul remis de BVB.

Limitele de variatie pentru certificatele indice este de +/- 15%, iar pentru cele turbo de +/- 35%.

Banca Comerciala Romana SA (BCR) va fi intermedia listarea instrumentelor si va fi market-maker (furnizor de lichiditate, n.r.) pe aceste produse.

O alta serie de produse structurate, emise de Raiffeisen Centrobank, au primit aprobarea de principiu de intrare la tranzactionare in ziua de luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
De teama coronavirus, investitorii români încep să înroșească telefoanele
Setari Cookie-uri