Depozitarul Central a facut prima decontare in lire sterline

Depozitarul Central a efectuat in ziua de ieri prima decontarea transfrontaliera in lire sterline in urma unei tranzactii cu actiunile emise de British Petroleum (BP), potrivit unui comunicat al institutiei.
“Depozitarul Central a efectuat in conditii de siguranta, eficienta si la timp, prima decontare transfrontaliera in relatia cu piata din Marea Britanie, pentru actiunile emise de BP PLC al caror depozitar este Euroclear Marea Britanie&Irlanda”.

Actiunile emise de BP PLC au fost inregistrate in sistemul de compensare decontare si registru RoClear, in data de 24 iune.

Compania Britanica este triplu listata la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange), Bursa de Valori din Paris (NYSE EURONEXT) si la Bursa de Valori din Frankfurt (Deutsche Börse).

Depozitarul Central ofera participantilor sai posibilitatea decontarii transfrontaliere in urmatoarele valute: franci elvetieni, coroane cehesti, coroane daneze, euro, lire sterline, forinti maghiari, zloti polonezi, coroane suedeze, dolari americani si lei (operatiunile de decontare transfrontaliera in lei se pot desfasura la data curenta doar prin intermediul Clearstream Banking Luxembourg).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri