Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat modificarile aduce Codului BVB privind operatiunile de vanzare in lipsa (short selling), potrivit unui comunicat remis pietei.
Potrivit Codului operatiunile de vanzare in lipsa pot fi initiate numai cu valori mobiliare admise la tranzactionare pe piata reglementata.

Alegerea actiunilor pe care se vor putea face operatiuni de short-selling vor fi similare cu cele ale selectiei de actiuni listate la categoria I si II, care sunt incluse in indicii BET si BET-Fi, respectiv lichiditate si alte aspecte relevante.

Volumul minim pentru ordinele de bursa aferenta operaitunilor de vanzare in lipsa este un bloc de tranzactionare. De asemenea, pentru a fi introduse in sistemul de tranzactionare a BVB ordinele trebuie sa respecte criteriile de a avea un pret mai mare sau egal decat pretul ultimei tranzactii realite pe piata principala si valoarea sa fie mai mare sau egala cu cel mai bun pret de vanzare inregistrat in piata la momentul introducerii.

“Oridnele aferente operaitunilor de vanzare in lipsa sunt exclusiv ordine limita. Ordinele aferente operatiunilor de vanzare in lipsa nu pot fi ordine de tip «hidden» sau ordine contingente”, se precizeaza in Codul Bursei.

CNVM a aprobat regulamentul privind tranzactiilor de vanzare in lipsa la inceputul lunii martie a acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri