Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat modificarile aduce Codului BVB privind operatiunile de vanzare in lipsa (short selling), potrivit unui comunicat remis pietei.
Potrivit Codului operatiunile de vanzare in lipsa pot fi initiate numai cu valori mobiliare admise la tranzactionare pe piata reglementata.

Alegerea actiunilor pe care se vor putea face operatiuni de short-selling vor fi similare cu cele ale selectiei de actiuni listate la categoria I si II, care sunt incluse in indicii BET si BET-Fi, respectiv lichiditate si alte aspecte relevante.

Volumul minim pentru ordinele de bursa aferenta operaitunilor de vanzare in lipsa este un bloc de tranzactionare. De asemenea, pentru a fi introduse in sistemul de tranzactionare a BVB ordinele trebuie sa respecte criteriile de a avea un pret mai mare sau egal decat pretul ultimei tranzactii realite pe piata principala si valoarea sa fie mai mare sau egala cu cel mai bun pret de vanzare inregistrat in piata la momentul introducerii.

“Oridnele aferente operaitunilor de vanzare in lipsa sunt exclusiv ordine limita. Ordinele aferente operatiunilor de vanzare in lipsa nu pot fi ordine de tip «hidden» sau ordine contingente”, se precizeaza in Codul Bursei.

CNVM a aprobat regulamentul privind tranzactiilor de vanzare in lipsa la inceputul lunii martie a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB Masterclass: Vom fugi din case în birouri imediat ce carantina se termină!
Setari Cookie-uri