“Romconstruct SA este un fost subcontractor al dezvoltatorului Impact ale carui contracte au fost reziliate din cauza nerespectarii prevederilor constractuale, incluzand lucrari de proasta calitate, precum si intarzieri repetate totalizand peste 200 de zile, care au atras daune materiale si de imagine in relatie Impact cu beneficiarii”, se indica in document.

Reprezentantii companiei afirma ca suma solicitata de Romconstruct, desi depaseste disponibilitatile Impact, nu poate fi platita in conditiile in care pentru aceasta valoare mai exista un proces deschis la Tribunalul Prahova.

In comunicat se mai arata ca disponibilitatile in conturile de numerar si asimilate ale societatii Impact sunt de peste 10 milioane lei.

Totodata, reprezentantii Impact arata faptul ca Romconstruct detine datorii de peste 16 milioane lei dezvoltatorului imobiliar.

Impact va depune in data de 13 iulie cererea de recurs si va solicita suspendarea deciziei de a intrat in insolventa.

“Consideram solutia instantei ca fiind cel putin surprinzatoare, avand in vedere faptul ca Impact SA nu are o situatia a patrimoniului care sa se caracterizeze prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile”, se mai arata in comunicat.