Serviciul national de distribuire a dividendelor devine operational

Serviciul national de distribuire a dividendelor, lansat de catre Depozitarul Central in cursul acestui an, a devenit operational astazi, dupa ce o societate a solicitat distribuirea dividendelor prin intermediul programului, potrivit unui comunicat al institutiei.
S.C. Remat S.A. Ialomita, societate de tip inchis, a solicitat distribuirea dividendelor aferente anului 2008 pentru actionarii sai. Perioada de distribuire a dividendelor este 12 iulie 2010 – 15 decembrie 2010, actionarii urmand sa primeasca sumele in numerar prin ghiseele Companiei Nationale Posta Romana. Valoarea dividendului pe actiune este de 0.43 lei.

“Este foarte important, atat pentru noi ca institutie, cat si pentru actualii si viitorii nostri clienti, faptul ca acest serviciu, pus la dispozitie de catre Depozitarul Central, devine, iata, operational. Suntem convinsi ca, in viitorul foarte apropiat, si alte societati, listate sau nu pe piata de capital din Romania, vor apela la noi pentru distribuirea dividendelor, alegand astfel, solutia optima in ceea ce priveste costurile si eficienta, absolut necesara in cadrul unui astfel de proces”, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.

Serviciul national de distribuire a dividendelor a fost lansat in a doua parte a lunii martie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri