Analistii Alpha Finance Romania recomanda cumpararea actiunilor BRD SocGen (BRD), in timp ce pentru titlurile Bancii Transilvania (TLV) propune mentinere, potrivit unor rapoarte de analize.
Recomandarea Bancii Transilvania a fost ridicata de la vanzare la mentinere, iar pretul-tinta pentru urmatoarele 12 luni a fost majorat de la 1,40 lei la 1,5 lei/actiune, cu circa 6% mai mare decat ultimul pret din piata.

“In termeni fundamentali ne-am modificat estimarile financiare, coborand estimarile noastre pentru 2011, insa am ridicat usor perspectivele pe termen lung in privinta profitabilitatii bancii”, se arata in raportul Alpha Finance.

Schimbarea perspectivelor a fost determinata de un mix privind profituri operationale mai mari coroborate cu cresterea costurilor privind creditele neperformante. “Astfel, ne asteptam ca banca sa-si mentina, pentru cateva trimestre, politica de rata de dobande mai mare decat media piatei si sa se concentreze mai mult pe finantarea deficitului bugetar in detrimentrul clientelei bancare”, se indica in document.

Analistii Alpha Finance se asteapta ca profitabilitatea bancii sa fie pusa sub presiune pe fondul perspectivelor majorarii creditelor neperformante de la 15,2% in 2009 la 23% pana la finalul anului.

Comparativ cu competitori, actiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la un discount de 11% fata de profitul estimat pentru 2010, dar la o rata P/E cu 65% mai mare decat a altor banci din regiune.

Pe de alta parte, Alpha a ridicat recomandarea BRD de la mentinere la cumparare si considera ca actiunile au fost supravandute in ultima perioada, pastrand pretul-tinta de 15,55 lei, cu 44% mai mare decat ultima cotatie din piata.

“In perspectiva noastra, chiar si in conditiile macroeconomice actuale, BRD ar trebui sa continue sa depaseasca alte banci in termeni de profitabilitate si nu vedem niciun motiv pentru ca performanta fundamentala actuala a BRD sa fie apreciaza la jumatate din valoarea competitorilor din regiune”, se indica in raportul Alpha Finance Romania.

Fata de competitori, BRD se tranzactioneaza la un discount masiv in privinta castigurilor, in ciuda faptului ca in 2009 rata rentabilitatii economice (ROA) a fost de 2,4%, cu 170% mai mare decat al altor banci din regiune, in timp ce rata rentabilitatii financiare (ROE) a fost de doua ori mai mare, respectiv de 23%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri