Cei cinci membrii ai Consiliului de Administratie al Amonil Slobozia au fost amendati cu cate 3.000 de lei de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, din cauza nerespectarii unei ordonante, conform informatiilor publicate in buletinul CNVM.

Administratorii AMO nu au respectat ordonanta CNVM nr. 68, prin care se cerea convicarea Adunarii generale a Actionarilor in cel mult 45 de zile de la data publicarii convocarii in Monitorul Oficial.

"Consiliul de Administratie al Amonil in functie la data la care a avut loc sedinta AGOA din 25 noiembrie 2009, nu a convocat in termen de 20 de zile de la data comunicarii Ordonantei CNVM 68/03 februarie 2010, Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor care sa se desfasoare in termen de cel mult 45 de zile de la data publicarii convocarii in Monitorul Oficial al Romaniei si care sa aiba inscrisa pe ordinea de zi stabilirea a cel putin 3 criterii de departajare a celor 5 candidati la functia de administrator al Amonil care au obtinut acelasi numar de voturi exprimate de acelasi numar de actionari", se arata in decizia CNVM.

Astfel, cei cinci administratori au fost amendati cu cate 3.000 de lei pentru nerespectarea cerintelor impuse de comisie. Membrii CA au contestat decizia CNVM, dar fara success.

Conducerea Amonil a convocat AGA in luna aprilie, pentru alegerea componentei noului CA, dar nu a trecut pe ordinea de zi stabilirea unor criterii de departajare a candidatilor pentru CA.

Actionarii Amonil au respins in aprilie propunerea de stabilire a unor criterii de departajare a candidatilor si i-au reconfirmat in functie pe vechii administratori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si