Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a adoptat in sedinta de marti o serie de masuri care vizeaza o mai buna coordonare la nivelul Grupului BVB, in scopul dezvoltarii pe ansamblu a activitatii la nivelul entitatii si a reducerii costurilor, se arata intr-un comunicat remis de institutie.
Principalele masuri adoptate se refera la dezvoltarea afacerii prin sustinerea proiectelor initiate de Guvern privind vanzarea prin BVB a unor pachete de actiuni detinute la societati aflate in patrimoniul statului si prin dezvoltarea de noi produse si servicii in colaborare cu alte institutii (derivate pe energie, ETF, certificate de emisii de gaze, certificate de trezorerie).

De asemenea, Bursa isi propune includerea institutiei in circuitul international al produselor si serviciilor financiare, prin tranzactionarea de actiuni straine, atragerea de noi companii pe piata reglementata si promovarea finantarii prin piata de capital, in parteneriat cu intermediarii autorizati, in paralel cu dezvoltarea arhitecturii pietei in scopul alinierii la standardele internationale in ceea ce priveste activitatile de tranzactionare si post-tranzactionare.

Totodata, Consiliul Bursei are in vedere eficientizarea activitatilor in cadrul Grupului BVB, printr-o mai stransa colaborare intre companiile din grup si prin evaluarea resurselor si a costurilor in vederea eficientizarii, pe principiul sinergiei.

Conducerea Bursei isi mai propune coordonarea si controlul activitatilor si alocarii resurselor si intalniri periodice la nivelul managementului societatilor din Grupul BVB, urmate de raportari atat catre administratorii societilor cat si catre administratorii BVB, adoptarea unor masuri operative unitare.

“Consiliul Bursei are in vedere o reducere a costurilor operationale la nivelul grupului cu 10-20%. Reducerile se vor face prin externalizarea unora dintre operatiuni, renegocierea contractelor, cresterea eficientei utilizarii personalului, eliminarea suprapunerilor de personal”, se mai arata in comunicatul BVB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri