Principalele masuri adoptate se refera la dezvoltarea afacerii prin sustinerea proiectelor initiate de Guvern privind vanzarea prin BVB a unor pachete de actiuni detinute la societati aflate in patrimoniul statului si prin dezvoltarea de noi produse si servicii in colaborare cu alte institutii (derivate pe energie, ETF, certificate de emisii de gaze, certificate de trezorerie).

De asemenea, Bursa isi propune includerea institutiei in circuitul international al produselor si serviciilor financiare, prin tranzactionarea de actiuni straine, atragerea de noi companii pe piata reglementata si promovarea finantarii prin piata de capital, in parteneriat cu intermediarii autorizati, in paralel cu dezvoltarea arhitecturii pietei in scopul alinierii la standardele internationale in ceea ce priveste activitatile de tranzactionare si post-tranzactionare.

Totodata, Consiliul Bursei are in vedere eficientizarea activitatilor in cadrul Grupului BVB, printr-o mai stransa colaborare intre companiile din grup si prin evaluarea resurselor si a costurilor in vederea eficientizarii, pe principiul sinergiei.

Citeste si:

Conducerea Bursei isi mai propune coordonarea si controlul activitatilor si alocarii resurselor si intalniri periodice la nivelul managementului societatilor din Grupul BVB, urmate de raportari atat catre administratorii societilor cat si catre administratorii BVB, adoptarea unor masuri operative unitare.

“Consiliul Bursei are in vedere o reducere a costurilor operationale la nivelul grupului cu 10-20%. Reducerile se vor face prin externalizarea unora dintre operatiuni, renegocierea contractelor, cresterea eficientei utilizarii personalului, eliminarea suprapunerilor de personal”, se mai arata in comunicatul BVB.