Intercapital Invest a obtinut un profit net de 0,22 milioane lei (0,05 mil. euro) in primele sase luni ale anului, fata de pierderile din perioada similara din 2009, potrivit unui comunicat.

Afacerile companiei au urcat cu 55% la 1,85 milioane lei, iar veniturile s-au majorat cu 36% la 3,45 milioane lei.

Casa de brokeraj a intermediat in cel de-al doilea trimestru tranzactii cu actiuni si unitati de fond de la Bursa de Valori Bucuresti in valoare de 218,4 milioane lei (52,2 mil. euro), aproape dublu fata de valoarea din perioada similara din 2009, potrivit unui comunicat.

Cumulat, pe primele sase luni ale anului, tranzactiile cu actiuni si unitati de fond a fost de 363,3 milioane lei, de 2,4 ori mai mare decat valoarea din primul semestru din 2009. De asemenea, pe segmentul de derivate compania a intermediat schimburi de 12,8 milioane lei si 1,06 milioane lei pe obligatiuni.

Astfel, schimburile totale tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti se ridica la 377,16 milioane lei (91,1 mil. euro).

Pe de alta parte, casa de brokeraj a intermediat schimburi cu derivate de la Sibiu de 189,9 milioane lei in primul trimestru al anului, iar valoarea cumulata pe primele sase luni s-a ridicat la 263 milioane lei (63,5 mil. euro).

Pe piata de actiuni de la Sibiu, Intercapital Invest a realizat tranzactii de 7,35 milioane lei in perioada ianuarie-iunie.

Printre evenimentele care au marcat activitatea Intercapital Invest in primele sase luni se numara intermedierea listarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Intercapital Invest a lansat recent fondul iFond Financial Romania, care investeste 50% din active in actiuni ale Fondului Proprietatea, iar diferenta in actiuni SIF, BVB, SBX, BRD si ale altor emitenti din sectorul serviciilor financiar-bancare si de investitii.

Oferta publica de vanzare a fondului a fost lansata in 22 iulie si se va incheia in 11 august, pentru ca apoi fondul sa fie listat la Bursa de Valori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In vizita la noul sediu Tradeville: brokeraj in toiul iernii