Presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius, a declarat ca fondul intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de dolari in Romania, in mai multe sectoare ale economiei, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii din Romania.

In prezent, Franklin are investitii pana la 25 de milioane de dolari in actiuni ale companiilor romanesti si aproximativ 2 milioane de dolari in piata imobiliara.

Compania este interesata de sectorul bancar sau energetic, care in prezent sunt subevaluate si prezinta potential de crestere. De asemena, si zona de private equity prezinta interes, FT luand in calcul investitii in turism, industria alimentara si infrastructura.

“Intentia noastra este sa devenim un investitor important in real-estate, sunt multe oportunitati acum, dupa prabusirea pietei imobiliare, putem cumpara proprietati la preturi mici. Ne uitam la toate zonele de imobiliare, cladiri de birouri, blocuri de apartamente, platforme comerciale sau terenuri. Specialistii nostri au observat multe proprietati cu potential, care pot fi imbunatatite si aduse la un nivel mult mai avansat”, a explicat Mobius.

Oficialii Franklin au mai identificat oportunitati de investitii si in zona de IT&C sau outsourcing.

In trimestrul III din 2010, familia de fonduri administrate de Franklin Templeton Investment gestioneaza active toale de 587 miliarde dolari, din care 72,5% in Statele Unite, 9,7% in Europa, 8,7% in Asia-Pacific, 5,7% in Canada, 2,1% in Orientul Mijlociu si Africa si 1,3% in state de pe continentul american.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mark Mobius: Trebuie sa fim pregatiti pentru o corectie de 30-40%