Presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius, a declarat ca fondul intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de dolari in Romania, in mai multe sectoare ale economiei, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii din Romania.
In prezent, Franklin are investitii pana la 25 de milioane de dolari in actiuni ale companiilor romanesti si aproximativ 2 milioane de dolari in piata imobiliara.

Compania este interesata de sectorul bancar sau energetic, care in prezent sunt subevaluate si prezinta potential de crestere. De asemena, si zona de private equity prezinta interes, FT luand in calcul investitii in turism, industria alimentara si infrastructura.

“Intentia noastra este sa devenim un investitor important in real-estate, sunt multe oportunitati acum, dupa prabusirea pietei imobiliare, putem cumpara proprietati la preturi mici. Ne uitam la toate zonele de imobiliare, cladiri de birouri, blocuri de apartamente, platforme comerciale sau terenuri. Specialistii nostri au observat multe proprietati cu potential, care pot fi imbunatatite si aduse la un nivel mult mai avansat”, a explicat Mobius.

Oficialii Franklin au mai identificat oportunitati de investitii si in zona de IT&C sau outsourcing.

In trimestrul III din 2010, familia de fonduri administrate de Franklin Templeton Investment gestioneaza active toale de 587 miliarde dolari, din care 72,5% in Statele Unite, 9,7% in Europa, 8,7% in Asia-Pacific, 5,7% in Canada, 2,1% in Orientul Mijlociu si Africa si 1,3% in state de pe continentul american.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri