Pe langa vanzarea participatiilor minoritare la Bursa, statul va privatiza alte 5 companii

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat ca, pe langa intentia Guvernului de a vinde participatii minoritare pe Bursa, statul vrea sa privatizeze alte cinci companii, si anume Avioane Craiova, IOR, Santierul Mangalia, Cuprumin si Moldomin.

"Pe langa intentia Guvernului de a vinde participatii minoritare pe Bursa, pentru ca, in opinia noastra, reprezinta cel mai transparent instrument de privatizare, dar si pentru ca avem nevoie sa dam un impuls pietei de capital, mai avem si alte companii care fac obiectul demararii procedurii de privatizare, Avioane Craiova, IOR, Santierul Mangalia, Cuprumin si Moldomin", a mentionat Videanu, citat de NewsIn.

Totodata, Videanu a precizat ca, in sedinta de Guvern de miercuri, au fost aprobate bugetele rectificate pentru toate companiile din subordinea ministerului, in vederea reducerii cu 20% a cheltuielilor cu bunurile si serviciile.

"In urma analizei pe care am facut-o am constatat cu totii ca, la 30 iunie, pentru toate cele trei societati comerciale monitorizate, Termoelectrica, Elcen si Compania Nationala a Huilei, au fost realizate tintele de reducere a pierderilor si arieratelor", a precizat Videanu.

Pe de alta parte, Videanu s-a intalnit joi cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM), discutiile avand ca tema, printre altele, bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor din subordinea ministerului, estimarile de reducere a pierderilor si arieratelor, precum si vanzarea emisiilor de CO2.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri