Bursa de Valori Bucuresti a anuntat ca a admis la tranzactionare noua emisiuni individuale de produse structurate, emise de Raiffeisen Centrobank AG, conform unui comunicat remis de institutie.
Produsele vor fi sub forma de certificate index, avand active suport indicele ROTX, indicele EuroSTOXX50, indicele S&P500, indicele DAX, precum si marfurile aur (GOLD) si titei neprelucrat (BRENT CRUDE OIL).

“Mentionam ca piete relevante ale activelor suport sunt, conform tipului de activ suport, Bursa de Valori din Viena, Deutsche Borse, Intercontinental Exchange, acestea fiind tranzactionate si pe alte piete bursiere, respectiv EUWAX, Scoach, Bursa de Valori din Varsovia”, se mai arata in comunicatul BVB.

Produsele structurate, instrumente financiare de natura valorilor mobiliare care pot avea la baza o paleta larga de active suport (indice bursier sau valutar, aur, petrol sau orice alta marfa, combinatii de active si instrumente financiare etc.), sunt emise in conformitate cu un prospect de emisiune. Data inceperii tranzactionarii nu a fost comunicata.

Erste Group a fost primul emitent de produse structurate pe piata romaneasca de capital, iar Banca Comerciala Romana (BCR) va actiona in calitate de furnizor de lichiditate pentru acestea. Erste a emis, la inceputul lunii iulie, certificate Index si certificate Turbo (turbo long si turbo short), ce au ca activ suport aurul, petrolul sau indicele blue chip DAX al bursei germane.


Produsele structurate pe bursa: Risc sau oportunitate?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri