Grupul austriac de asigurari Uniqa urmeaza sa vanda pachetul de 27% din actiuni detinut la societatea Asigurare-Reasigurare Astra (ATRA) catre Nova Group, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, actionarul majoritar al asiguratorului roman, anunta Mediafax.
Transferul de proprietate va fi realizat in urmatoarele luni prin Bursa de Valori Bucuresti si trebuie mai intai aprobat de autoritatile romane, se arata intr-un comunicat transmis de Uniqa.

Nova Group detine 72,68% din actiunile Astra, Uniqa fiind singurul actionar minoritar relevant, cu 27% din capital. Restul actiunilor, reprezentand circa 0,3% din capital, sunt controlate de alti actionari, potrivit celor mai recente date disponibile.

Ultimul pret la care s-au tranzactionat actiunile Astra pe piata Rasdaq a bursei de la Bucuresti este de 1,4 lei pe unitate, insa cea mai recenta tranzactie a avut loc in septembrie 2008. La acel pret, 27% din titluri ar valora peste 27 milioane lei (6,35 milioane euro).

Uniqa mai detine in Romania subsidiarele Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri