Ministerul Finantelor Publice, principalul actionar al Fondului Proprietatea, si-a redus participatia in iulie la 52,84%, pe fondul conversiei unor titluri de participare in actiuni, potrivit unui comunicat al FP.
In luna mai, detinerea Statul in cadrul Fondului se ridica la 56,08%.

In ultimele doua luni, in actionariat au intrat 21 de compani, iar numarul acestora a urcat la 124. Detinerea persoanelor juridice in cadrul Fondului Proprietatea era la finalul lunii iulie de 13,41%.

De asemenea, numarul de persoane fizice a urcat cu 215 la 3.941.

In luna precedenta, la Depozitarul Central au fost inregistrate 219 cesiuni, pentru un volum total de 175,63 milioane de actiuni, respectiv 1,23%. De asemenea, s-au inregistat 140 de titluri de conversie si au intrat 112 actionari noi in cadrul Fondului.

Fondul Proprietatea a incheiat primele sase luni ale anului 2010 cu un profit net de 210,5 milioane lei, cu 25% mai mare decat profitul net inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Fondul Proprietatea, listat cel mai probabil in ianuarie 2011

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri