Oferta publica de listare a fondului iFond Financial, administrat de Intercapital Investment Management, a fost subscrisa in totalitate, dupa doua saptamani de la lansarea IPO-ului.

Conform datelor publicate de Intercapital Invest, investitorii au cumparat 10.068 de unitati de fond, depasind numarul de 10.000 scoase la vanzare in prima faza. In caz de suprasubscriere oferta poate fi majorata pana la 40.000 de unitati.

Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, ce controleaza administratorul de fond, a declarat pentru Wall-Street ca se astepta ca IPO-ul sa fie suprasubscris, dar nu asa de repede. Oferta se incheie pe 11 august.

“O contributie importanta au avut-o si ultimele stiri despre listarea Fondului Proprietatea, care pare a fi tot mai aproape. Momentul a fost unul bun, practic apar stiri noi aproape in fiecare zi. Sunt convins ca sunt bani in piata, doar ca investitorii sunt mult mai precauti decat in anii trecuti si cauta oportunitati interesante”, a declarat Pasol.

In ultimele doua zile, Fondul Proprietatea a anuntat ca a completat documentatia de inregistrare ca AOPC, la solicitarile CNVM si a convocat Adunarea Generala a Actionarilor.

iFond Financial isi propune sa plaseze 50% din active in actiunile Fondului Proprietatea, dupa inregistrarea acestuia ca fond de tip AOPC la CNVM.

Diferenta pana la 100% din activul iFond Financial Romania este investita in emitenti din sectorul financiar: actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), actiunile Bursei de Valori Bucuresti si ale Sibex, actiuni bancare tranzactionate pe piata de capital din Romania.

Planul de bataie al SAI-ului Intercapital: Miza pe risc si ochii pe Fondul ProprietateaTe-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si