Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis o serie de ordonante ce vizeaza actionarii SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) si SIF Transilvania (SIF3), care detin peste 1% din capitalul social.

Astfel, grupul Banca Transilvania format din reprezentantii bancii si firmele afiliate, precum si Catalin Chelu, impreuna companiile cu care actioneaza concertat, au fost obligati ca in termen de 90 de zile lucratoaresa-si reduca participatia la sub 1%.

Conform ordonante, grupul Catalin Chelu detine 1,77% din SIF1. De asemenea, grupul Chelu are o participatie de 9,16% din SIF Transilvania, arbitrul pietei de capital emitand o ordonanta similara pentru reducerea detinerii in termen de 90 de zile.

In cazul SIF Moldova, FIM Bank a fost sanctionata cu avertisment pentru participatia sa de 1,08% din capitalul societatii de investitii financiare si trebuie sa-si reduca detinerea in termen de 30 de zile.

Conform legislatiei pietei de capital, orice detinere de peste 1% din capitalul unei societati de investitii financiare (SIF) trebuie redusa sub acest prag in termen de trei luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Nebanuitele si incurcatele cai ale scandalului de la SIF Transilvania