Ministerul Finantelor Publice (MFP) a contestat la Tribunalul Constanta majorarea de capital social de la Rompetrol Rafinare (RRC), de 450 milioane lei, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

"Finantele au depus in aceasta saptamana la Tribunalul Constanta o contestatie privind AGA din iunie de la Rompetrol Rafinare, au contestat majorarea de capital social", au afirmat sursele citate.

Contestarea majorarii de capital este o noua miscare pe care Ministerul Finantelor Publice o face impotriva The Rompetrol Group, dupa ce anterior a solicitat CNVM blocarea delistarii Rompetrol Rafinare.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat la 28 iulie delistarea Rompetrol Rafinare, mentionand ca, pe langa solicitarea MFP, a luat in calcul si faptul ca inca nu se cunosc efectele pe care majorarea capitalului le va avea asupra actionariatului companiei.

In preambulul ordonantei prin care s-a blocat delistarea, CNVM mentiona ca a luat act de pozitia MFP potrivit careia retragerea actiunilor de la tranzactionare ar conduce la prejudicierea interesului statului in sensul ca in lipsa unei cotatii a actiunilor pe o piata reglementata evaluarea actiunilor va fi dificil de realizat.

De asemenea, statul ar fi lezat in drepturile sale de actual creditor obligatar si de viitor actionar al Rompetrol Rafinare.
Daca Tribunalul Constanta va admite cererea MFP, majorarea de capital va fi suspendata pana la o decizie irevocabila, astfel ca indirect va fi blocata si delistarea Rompetrol Rafinare.

Comisarul CNVM Lorand Kralik a declarat ca autoritatea pietei de capital va decide daca va debloca delistarea Rompetrol Rafinare numai dupa finalizarea majorarii de capital derulata in prezent de companie.

Rompetrol Rafinare are in prezent un capital social de 2,109 miliarde de lei. KazMunaiGaz detine, prin The Rompetrol Group, 98,63% din actiunile Rompetrol Rafinare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet în premieră o AGA în format complet electronic, în contextul carantinei
Setari Cookie-uri