Activele fondurilor mutuale au urcat la 4,8 mld. lei in iulie

Fondurile mutuale au continuat sa inregistreze cresteri si in luna iulie, activele majorandu-se cu 4%, pana la 4,8 miliarde lei (1,12 mld. euro), iar volumul subscrierilor nete a fost de 39 milioane lei, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Activele fondurilor monetare au urcat cu 1,7% in luna trecuta, ajungand la 2,74 miliarde lei. Subscrierile nete au fost de 21,1 milioane lei, cele mai mari din industrie.

Cresterea de la inceputul anului a activelor acestor organisme de plasament este de 54%.

Fondurile de obligatiuni au inregistrat o majorare a activelor tot de 1,7%, dupa ce a atras in iulie subscrieri nete de 4,8 milioane lei. Activele fondurilor de obligatiuni se ridica la 905 milioane lei.

Pe de alta parte, fondurile diversificate au fost singurele care au inregistrat un bilant lunar negativ, investitorii realizand rascumparari nete de 6,3 milioane lei. Activele acestor fonduri au urcat totusi cu 1,3% in luna trecuta, ajungand la 303 milioane lei.

Fondurile de actiuni au obtinut o crestere a activelor de 6,5%, pana la valoarea de 221 milioane lei. In iulie, investitorii au realizat achizitii nete de 3,5 milioane lei.

Activele fondurilor din categoria “Altele” au urcat cu 7,4% in iulie, cea mai mare majorare dintre organismele de plasament mutuale, ajungand la 609 milioane lei. Subscrierile nete au fost de 16 milioane lei in luna precedenta.

In schimb, fondurile inchise au obtinut subscrieri nete de 0,6 milioane lei si o crestere a activelor de 3,4%. Activele administrate de aceste fonduri se ridica la 134 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri