Conducerea BVB propune actionarilor splitarea titlurilor

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) propune actionarilor splitarea actiunilor prin reducerea valorii nominale a actiunilor la 1 leu/actiune si majorarea numarului de titluri la 76,74 milioane, potrivit convocatorului remis pietei.

In prezent, Bursa are un capital social de 76,74 milioane lei, impartit in 7,67 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.

De asemenea, in adunarea din 10 septembrie, actionarii vor mai aproba procedura de desemnare a candidatilor BVB pentru consiliul Depozitarului Central si persoanele care vor fi intra in cursa pentru functia de administrator in cadrul institutiei.

In consiliul Depozitarului Central au fost numiti doi administratori provizorii, Doru Bolos, directorul general al Interdealer, si Cristinel Popescu, presedintele Voltinvest, la inceputul lunii mai, dupa ce Ioan Catona, reprezentant SITI SA, si Lucian Isac, presedintele Estinvest, au demisionat.

Bursa de Valori Bucuresti are o capitalizare de 224,08 milioane lei (52,7 mil. euro), conform ultimului pret de 29,2 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri