Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat un profit net de 4,3 milioane lei(1 mil. euro) pentru primele sase luni ale anului, in crestere cu 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor financiare publicate de institutie.
Cifra de afaceri a operatorului a crescut cu peste 57 de procente in primul semestru, la 8,4 milioane lei (circa 2 milioane euro).

In primul semestru din 2009, BVB a inregistrat o cifra de afaceri de 5,4 milioane lei si un profit net de 2,6 milioane lei.

In intervalul ianuarie-iunie, compania a avut un profit de 2,4 milioane lei (578.000 de euro) din activitatea de exploatare, fata de pierderile de 1,2 milioane lei consemnate in perioada similara a anului trecut.

"Cifra de afaceri neta s-a realizat pe seama veniturilor obtinute din comisioanele percepute la tranzactiile cu actiuni si instrumente cu venit fix si tarife percepute pentru admiterea si mentinerea la sistemul de tranzactionare, vanzari de informatii bursiere si altele", se spune in raportul financiar semestrial al BVB.

Rezultatul financiar a scazut cu 36,5% in S1, ajungand la 2,8 milioane lei (670.000 euro), din cauza scaderii dobanzilor incasate pentru sumele plasate in depozite. Rata medie a dobanzii pentru plasamentele effectuate a fost de 8,6%.

Veniturile totale au insumat 11,5 milioane lei (2,7 milioane euro) in prima parte a anului, valoare cu 17,6% mai mare decat cea din primele sase luni ale anului trecut, de 9,7 milioane lei.

De asemenea, cheltuielile au scazut cu 5%, la aproape 6,3 milioane lei (1,5 milioane euro), de la 6,6 milioane lei.

Costurile cu salariile BVB au fost reduse cu 10% in primul semestru, la 2,6 milioane lei (628.000 de euro), in timp ce in S1 2009, costurile salariale au fost de 2,9 milioane lei.

"Societatea dispune de un foarte bun cashflow, bine administrat, disponibilitatile banesti in conturile BVB si investite, la sfarsitul perioadei de raportare, fiind in suma de 64,1 milioane lei, ceea ce reflecta capacitatea societatii de a functiona fara a apela la surse externe de finantare", se arata in raportul financiar.

BVB estimeaza pentru acest an venituri totale de 20,6 milioane lei, cu 11,6% mai reduse decat in exercitiul financiar anterior, si un profit brut in scadere cu 40,3%, la 5,7 milioane lei. Anul trecut, operatorul pietei de la Bucuresti a inregistrat venituri totale de 23,5 milioane lei si un castig brut de 9,6 milioane lei.

Pretul actiunilor BVB a crescut ieri cu 2,74%, la 30 lei, cotatie la care compania are o capitalizare de 230,2 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri