BT Asset Management pregateste un fond pasiv cu referinta pe indicele ATX

Banca Transilvania Asset Management a anuntat ca va demara procedura de aprobare a BT Index Austria ATX, un fond pasiv, ce va avea ca referinta indicele ATX (Austrian Traded Index).

ATX este principalul indice al Bursei de Valori din Viena si include 20 de actiuni blue-chip tranzactionate la Bursa din Viena. Indicele este calculat si diseminat in timp real si denominat in euro. La data de 31 iulie 2010, capitalizarea de piata a ATX se cifra la 58.87 miliarde EUR, capitalizarea efectiva de tranzactionare fiind de 35.20 miliarde EUR.

“Banca Transilvania Asset Management este prima institutie financiara est-europeana care a primit din partea Wiener Börse AG aprobarea de a utiliza indicele ATX ca activ suport pentru un fond ce detine actiuni austriece. Suntem bucurosi sa vedem un interes crescut al investitorilor romani fata de companiile listate la Bursa din Viena.”, a declarat Michael Buhl (foto), CEO al Wiener Börse AG.

ATX este un brand recunoscut la nivel global si o referinta internationala pentru piata de capital austriaca. La nivel mondial, indicele este utilizat de peste 23 de emitenti (banci, companii de asigurari si societati de administrare a activelor financiare) ca activ suport pentru instrumente financiare cum ar fi produsele structurate si derivatele standardizate (contracte futures si options). In prezent, exista peste 1,500 de produse structurate (certificate, warrante, obligatiuni), doua ETF-uri (Exchange Traded Funds) si doua fonduri gestionate pasiv pe indicele ATX.

“BT Index Austria ATX este primul fond deschis de investitii in euro al Bancii Transilvania. Ne adresam clientilor actuali si potentiali, care doresc sa faca investitii in valuta (FX) pe o piata externa – lichida, matura si extinsa”, a declarat Robert C. Rekkers, CEO al Bancii Transilvania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri