Erste Bank: Un procent din capitalul social, vandut pe bursa de cinci banci austriece

Cinci banci de economii din Austria au primit aprobarea de a vinde pe bursa aproape 1 procent din capitalul social al Erste Bank, intre 16 august si 11 noimebrie, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

"Sapte banci de economii la care Erste Group Bank AG detine cel putin 20% din capitalul social sunt considerate in momentul de fata companii asociate in sensul sectiunilor 228 si 224 din Codul Comercial Austriac (UGB). Ca atare, actiunile Erste Group detinute de aceste banci de economii sunt considerate actiuni de trezorerie in sensul sectiunii 65 din Legea Societatilor Comerciale pe Actiuni (AktG). Ca urmare, tranzactionarea actiunilor Erste Group de catre aceste sapte banci de economii face in prezent obiectul unor cerinte imbunatatite de aprobare si informare", se arata in comunicatul bancii.

Cele cinci institutii de credit au primit aprobarea Comitetului Executiv si Consiliului de Supraveghere ale Erste Group pentru a instraina o parte din actiunile Erste Group pe care bancile respective le detin.

Actiunile pot fi vandute prin intermediul bursei.

Cele mai mari pachete de actiuni, de doua milioane de titluri si, respectiv, 1,01 milioane actiuni, sunt detinute de Kärntner Sparkasse AG si, respectiv, Weinviertler Sparkasse AG.

Celelalte trei banci sunt Sparkasse Mühlviertel-West Bank AG (274.886 actiuni), Sparkasse Kremstal-Pyhrn AG (132.376 titluri) si Bankhaus Krentschker & Co Aktiengesellschaft (14.000 de actiuni).

Profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al Erste Group a coborat in primul semestru cu 4,1%, la 471,9 milioane euro, de la 492,1 milioane euro, ca urmare a scaderii castigurilor operationale si majorarii profitului atribuibil actionarilor minoritari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri