"Avem suspiciuni ca in perioada 2007 - 2009 un grup rau intentionat a colectat aproximativ 100.000 euro de la rude/prieteni pretinzand organizarea unui fond, care ar fi urmat sa investeasca, prin intermediul Tradeville, in piata de capital. In cursul anului 2010, organizatorul acestei fraude a disparut, iar pagubitii s-au adresat Tradeville in speranta ca isi vor recupera banii. Pentru ca nu a existat nicio relatie comerciala si pentru ca Tradeville nu a avut stiinta de aceste fapte pana in iulie 2010, compania nu a putut sa faca altceva decat sa notifice situatia DIICOT si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare", se spune intr-un anunt al firmei de brokeraj.

Purtatorul de cuvant al Tradeville, Victor Stanila, a declarat ca firma de brokeraj a fost sesizata de catre doua persoane asupra unei eventuale inselaciuni, insa acestea au refuzat sa faca o plangere oficiala, potrivit Mediafax.

"Au fost sunate si li s-a cerut sa remita o cerere oficiala si sa isi decline datele de identitate, dar au refuzat. Una dintre persoane a spus ca nu are timp, iar cealalta ca o face numai daca ajunge la o «intelegere», adica daca primeste o compensatie din partea companiei, fapt ce ne face sa avem serioase rezerve in privinta bunelor intentii ale acestora", a afirmat Stanila.

El a adaugat ca numele cu care cele doua persoane s-au prezentat nu apar in baza de clienti ai Tradeville si nu au avut relatii cu angajatii firmei. In plus, niciuna dintre acestea nu a prezentat documente emise de Tradeville.

Comisarul CNVM Bogdan Chetreanu a declarat ca problemele sesizate de Tradeville nu cad sub incidenta legislatiei pietei de capital, insa institutia va colabora cu Parchetul daca i se va solicita sprijinul.

Citeste si:

"Dupa primele informatii pe care le avem este vorba de o infractiune, de incalcarea Codului Penal, deci intra la Parchet", a afirmat Chetreanu.

In anuntul transmis clientilor, Tradeville atrage atentia ca in astfel de perioade, de criza, vor continua sa apara persoane care vin cu "solutii castigatoare" si ca pentru credibilitate vor folosi numele unor firme cunoscute.

Tradeville a fost infiintata in 1994, avand la acea data numele de Vanguard. In martie 2009 Vanguard si-a schimbat denumirea in Tradeville. Majoritatea clientilor firmei tranzactioneza on-line.

Firma este controlata de Siminel Andrei, care detine indirect, prin intermediul Annaliesse Investments Limited, 95% din titlurile Tradeville. Siminel Andrei este membru in Consiliul de Administratie al BVB si director general al New Century Holdings Advisors, compania care adminstreaza fondul de investitii Broadhurst Investments.