Bursa de la New York a inchis in scadere

Bursa de la New York a inchis in scadere, dar a inregistrat o revenire usoara pe finalul sedintei de la minimul zilei datorita deciziei Federal Reserve de a lua noi masuri de sustinere a relansarii economice, scrie Mediafax.

Indicele Dow Jones a trecut pentru scurt timp pe plus dupa anuntul Fed, dar interesul investitorilor s-a risipit odata cu comentariile pesimiste ale reprezentantilor bancii mondiale privind situatia economica.

Totodata, reactia rezervata a pietelor sugereaza ca investitorii nu sunt convinsi ca masurile anuntate de Federal Reserve vor avea efecte pozitive imediate pe piata muncii si in zona cheltuielilor de consum, cele mai importante obstacole in calea cresterii economice.

Singurele actiuni care au inchis in urcare sunt cele din sectoarele considerate defensive, precum utilitatile sau sanatatea.

Indicele Dow Jones a finalizat sedinta in scadere cu 0,51%, iar Standard & Poor's 500 a pierdut 0,6%, in timp ce Nasdaq Composite s-a depreciat cu 1,24%.

Dintre companiile din sectorul inaltei tehnologii, Intel si AMD au inregistrat scaderi dupa reducerea estimarilor analistilor privind afacerile celor doua grupuri, iar actiunile grupului Novell au fost afectate de reducerea prognozei pe trimestrul trei de catre companie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri