Indicele Dow Jones a trecut pentru scurt timp pe plus dupa anuntul Fed, dar interesul investitorilor s-a risipit odata cu comentariile pesimiste ale reprezentantilor bancii mondiale privind situatia economica.

Totodata, reactia rezervata a pietelor sugereaza ca investitorii nu sunt convinsi ca masurile anuntate de Federal Reserve vor avea efecte pozitive imediate pe piata muncii si in zona cheltuielilor de consum, cele mai importante obstacole in calea cresterii economice.

Singurele actiuni care au inchis in urcare sunt cele din sectoarele considerate defensive, precum utilitatile sau sanatatea.

Citeste si:

Indicele Dow Jones a finalizat sedinta in scadere cu 0,51%, iar Standard & Poor's 500 a pierdut 0,6%, in timp ce Nasdaq Composite s-a depreciat cu 1,24%.

Dintre companiile din sectorul inaltei tehnologii, Intel si AMD au inregistrat scaderi dupa reducerea estimarilor analistilor privind afacerile celor doua grupuri, iar actiunile grupului Novell au fost afectate de reducerea prognozei pe trimestrul trei de catre companie.