Bursa de la New York a cazut puternic miercuri si a trecut pe minus fata de inceputul anului, dupa cea mai slaba sedinta din ultima luna si jumatate, investitorii orientandu-se catre active nevolatile din cauza temerilor privind o stagnare prelungita a economiei globale, transmite Reuters.
Principalii indici ai bursei americane au inchis in coborare cu 2,5-3%, suferind cele mai abrupte scaderi de la mijlocul lunii iulie, dupa ce Federal Reserve a prezentat marti o evaluare pesimista a economiei, potrivit Mediafax.

Banca centrala a anuntat ca va lua masuri pentru conservarea costurilor de imprumut la niveluri reduse. Unii traderi nu s-au aratat convinsi ca masurile vor avea succes.

"Injectarea de lichiditati in sistem prin declaratia ca vor cumpara titluri de trezorerie nu ajuta populatia. Astfel de masuri nu vor crea locuri de munca si nu vor ajuta piata imobiliara", a declarat un analist din New York.

Cinci actiuni au inchis in scadere pe Wall Street pentru fiecare care a crescut, iar pe piata Nasdaq raportul a fost de opt la unu. Numai cinci titluri din componenta indicelui S&P 500 au urcat, iar toate sectoarele principale ale indicelui au cazut cu peste 1%.

Declinul a fost condus de actiunile industriale, care s-au depreciat in medie cu 3,9%, si de cele financiare, care au avut un minus de 3,6%. Temerile legate de economia gobala au fost accentuate de datele slabe privind industria prelucratoare din China, punand presiuni negative pe actiuni si marfuri.

In acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 2,49%, iar S&P 500 s-a retras cu 2,82%. Piata Nasdaq a coborat totodata cu 3,01%. Astfel, indicele Nasdaq Composite are un minus de 2,7% de la inceputul anului, in timp ce S&P 500 a scazut cu 2,3%, iar Dow Jones cu 0,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri