Principalii indici ai bursei americane au inchis in coborare cu 2,5-3%, suferind cele mai abrupte scaderi de la mijlocul lunii iulie, dupa ce Federal Reserve a prezentat marti o evaluare pesimista a economiei, potrivit Mediafax.

Banca centrala a anuntat ca va lua masuri pentru conservarea costurilor de imprumut la niveluri reduse. Unii traderi nu s-au aratat convinsi ca masurile vor avea succes.

"Injectarea de lichiditati in sistem prin declaratia ca vor cumpara titluri de trezorerie nu ajuta populatia. Astfel de masuri nu vor crea locuri de munca si nu vor ajuta piata imobiliara", a declarat un analist din New York.

Citeste si:

Cinci actiuni au inchis in scadere pe Wall Street pentru fiecare care a crescut, iar pe piata Nasdaq raportul a fost de opt la unu. Numai cinci titluri din componenta indicelui S&P 500 au urcat, iar toate sectoarele principale ale indicelui au cazut cu peste 1%.

Declinul a fost condus de actiunile industriale, care s-au depreciat in medie cu 3,9%, si de cele financiare, care au avut un minus de 3,6%. Temerile legate de economia gobala au fost accentuate de datele slabe privind industria prelucratoare din China, punand presiuni negative pe actiuni si marfuri.

In acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 2,49%, iar S&P 500 s-a retras cu 2,82%. Piata Nasdaq a coborat totodata cu 3,01%. Astfel, indicele Nasdaq Composite are un minus de 2,7% de la inceputul anului, in timp ce S&P 500 a scazut cu 2,3%, iar Dow Jones cu 0,5%.