Fondul inchis de investitii STK Emergent (STK) a inregistrat un profit de 3,94 milioane lei (0,95 mil. euro) in primul semestru al anului, dupa pierderile de 6,77 milioane lei din perioada similara din 2009.

“Profitul a provenit din operatiunile de portofoliu de valori mobiliare, din dividende si, o mica parte, din anularea provizioanelor”, se arata in comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Valoarea unitara a activului net (VUAN) s-a redus cu 18% fata de valoarea de la finalul primului trimestru, la 118,34 lei.

“Capitalurile proprii au crescut in perioada raportata cu 3,6%, datorita obtinerii unui profit de 3,9 milioane lei fata de pierderea de 2,7 milioane lei de la finalul anului 2009”, afirma reprezentantii Fondului.

Fondul afirma ca factorii care pot influenta rezultatul pe intre anului sunt scaderea bursei din cel de-al doilea trimestru si o eventuala evolutia slaba in cel de-al doilea semestru, precum si dezechilibrele bugetare din Europa si Romania si perceptia negativa a mediului economic asupra acestora.

De asemenea, subevaluarea actiunilor listate la BVB, precum si cresterea ratelor de dobanda generata de o potentiala majorare a inflatiei in cel de-al doilea semestru sunt alte motive care au putea afectate profitul fondului.

Fondul are 609.753 unitati de fond cu o valoare nominala de 200 lei. Principalii actionari ai societatii sunt Luxten Lighting Company, cu o detinere de 10,87%, STK Properties, cu 5,78%, si omul de afaceri Mircea Musgociu, cu o participatie de 5,66%.

Capitalizarea STK este de 32,13 milioane lei (7,6 mil. euro), conform ultimul pret de 52,7 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Bursa deschide ziua de miercuri cu noi maxime istorice