Operatorul national de transport de energie electrica din Romania, Transelectrica (TEL) a raportat pierderi de 58,16 milioane lei (14 mil. euro) pentru primul semestru al anului, se arata in raportul financiar remis Bursei de Valori Bucuresti

In prima parte a anului trecut, compania a avut un profit de 8,98 milioane lei. De asemenea, cifra de afaceri a TEL a scazut usor in S1, de la 1,245 miliarde lei la 1,222 miliarde lei (294 milioane euro).

Pierderile au fost cauzate de majorarea pierderilor financiare de peste 5 ori, pana la 74,27 milioane lei. In primul semestru al anului trecut, aceste pierderi au insumat 13,62 milioane lei.

Veniturile totale ale Transelectrica au crescut usor in S1, de la 1,275 miliarde lei la 1,277 miliarde lei, iar cheltuielile au urcat cu 6,3%, de la 1,255 miliarde lei la 1,335 miliarde lei.

La sfarsitul lunii iunie, transportatorul national de electricitate avea datorii pe termen lung de 1,03 mililarde lei, cu 9,5% peste cele de la finele anului trecut, de 947,2 milioane de lei.

Rezultatele neconsolidate anuntate de Transelectrica nu sunt auditate si au fost intocmite in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate.

Recent compania a anuntat ca a semnat un contract de imprumut in valoare de 65 milioane euro cu Banca Europeana de Investitii, pentru completarea surselor de finantare a programului de investitii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum va arata structura noului guvern PNL: ministerele care dispar