Cifra de afaceri a Alro a crescut cu 22% in primul semestru, ajungand la 875 milioane lei (211 milioane euro). In S1 2009, afacerile companiei s-au cifrat la 718,7 milioane lei.

In primele sase luni ale anului, Alro a inregistrat un profit operational de 139 milioane lei (33,5 milioane euro). In primul semestru din anul trecut, compania a avut pierderi operationale de 20,4 milioane lei.

"Alro a inregistrat un profit operational bun, bazat atat pe cresterea de pe piata aluminiului, cat si pe reducerea costurilor aplicata inca de anul trecut. De asemenea, am reusit sa ne consolidam structura financiara, iar rezultatele pozitive vor putea fi observate in perioada care urmeaza", a declarat intr-un comunicat, Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Citeste si:

Veniturile din primele sase luni ale acestui an au cumulat 1,034 miliarde lei (249,2 milioane euro), fiind in crestere cu 33% fata de perioada similara a precedentului exercitiu financiar, de 780 milioane lei.

La inceputul lunii august, Alro a semnat imprumutul sindicalizat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin care refinanteaza mare parte din datoria existenta a companiei. BERD acorda 75 de milioane dolari in nume propriu, iar 105 milioane dolari vor fi sindicalizati catre banci comerciale.