Oferta publica initiala a fondului iFond Financial Romania, derulata in perioada 22 iulie - 11 august, s-a incheiat cu succes, valoarea finala a subscrierilor reprezentand 404,5% din valoarea initiala oferita, conform datelor finale publicate de Intercapital Investment Management.

Numarul total de unitati de fond subscrise in oferta a fost de 40.447, fata de un numar de unitati de fond oferite initial de 10.000. Datorita suprasubscrierii ofertei, valoarea acesteia a fost majorata pana la maximul permis de prospectul de emisiune, de 40.000 de unitati de fond.

Numarul de subscrieri inregistrate in oferta a fost de 375, iar valoarea totala a subscrierilor a fost de 8.170.294 lei.

Tranzactia aferenta ofertei publice va avea loc in ziua de luni, 16 august, urmand ca decontarea tranzactiei sa aiba loc in ziua de joi, 19 august, a anuntat Intercapital Invest.

Intrucat subscrierile finale depasesc 40.000 de unitati, alocarea se va face dupa principiul pro-rata, indexul de alocare fiind 0,9889 (aceasta inseamna ca fiecare investitor va primi 98,89% din unitatile de fond subscrise, diferenta de bani urmand a fi returnata prin virament bancar). Ulterior decontarii tranzactiei fiecare investitor va primi prin posta un extras de cont cu numarul de unitati de fond alocate.

Ziua de 20 august 2010 este data de emisiune a fondului, adica data de la care incepe functionarea fondului si programul sau investitional.

Dupa finalizarea operatiunilor legate de inchiderea ofertei publice, in ultima parte a lunii august, se vor demara procedurile pentru listarea fondului la Bursa de Valori Bucuresti.

Oficialii Intercapital estimeaza ca inceperea tranzactiilor cu unitatile fondului la BVB va ava loc la inceputul lunii octombrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si