Producatorul de sisteme de climatizare, grupuri de racire si accesorii auto Electroaparataj Bucuresti (ELJ) a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 10,16 milioane de lei, cu 35,8% mai redusea comparativ cu valoarea din perioada similara a anului trecut, de 15,84 milioane lei, informeaza Mediafax.

Electroaparataj Bucuresti a obtinut un profit net de 1,6 milioane de lei in primul semestru, dupa ce in aceeasi perioada a anului trectu a avut pierderi de 57.000 de lei, se arata in raportul financiar al firmei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile au scazut cu 13,3%, in intervalul analizat, de la 18,06 milioane de lei in primele sase luni din 2009, la 15,65 milioane de lei, in timp ce cheltuielile au coborat cu aproape 22%, de la 18,12 milioane de lei la 14,04 milioane de lei.

Principalul actionar al Electroaparataj este fondul Broadhurst, care controleaza 67,71% din capitalul companiei, iar Metex Big Galati detine 10,8% din titluri.

Electroaparataj este listata la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, iar actiunile au inchis sedinta de vineri la un pret de 0,1 lei pe unitate, in staganre comparativ cu cotatia de referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 6,46 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BVB: Actiunile Oltchim, crestere de 99,44% in aceasta saptamana