Compania de depozitare si expediere a titeiului, Oil Terminal, a incheiat primul semestru cu un profit de 2,7 milioane lei (618 mii euro), in crestere cu 83% fata de rezultatul din perioada similara a anului trecut, de 437 mii lei.

Conform raportarilor financiare remise Bursei de Valori Bucuresti, cifra de afaceri a companiei a scazut cu aproximativ 7 procente in primul semestru, de la 65,6 milioane lei in S1 2009 la 61 milioane lei (13,9 milioane euro).

Veniturile Oil Terminal (OIL) Constanta au scazut in primul semestru cu 8,4%, la 61,8 milioane lei, fata de 67,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut, din cauza reducerii veniturilor din exploatare.

Compania, specializata in prestarea de servicii de depozitare si expediere a titeiului, pacurii si altor materii prime, a fost afectata negativ si de diminuarea operatiunilor cu produse petroliere, ca urmare a sistarii temporare a activitatii clientilor sau reorientarea activitatii acestora.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 59,6% din titluri. Fondul Proprietatea are o participatie de 10%, iar diferenta de 30,3% apartine cumulat mai multor actionari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri