Dupa lansarea de astazi a produselor structurate emise de Raiffeisen Centrobank la Bursa de Valori Bucuresti, emitentul pregateste noi instrumente financiare de acest gen, printre care se numara si cele in marja.
“Am vrut sa aducem produse structurate pe indici, in prima faza, deoarece sunt mai usor de urmarit de catre investitori, iar riscurile sunt mai usor de constientizat. Tinta noastra este ca treptat sa mai aducem produse structurate din cele peste 2.000 emise de Raiffeisen Centrobank. Produsele in marja urmeaza sa fie lansate pe bursa locala in scurt timp”, a declarat Stefan Neubauer (foto), reprezentant pentru Europa Centrala si de Est a Raiffeisen Centrobank.

Raiffeisen a listat pe piata de profil de la BVB noua produse structurate de tipul certificatelor index avand ca active suport indicii ROTX, S&P500, EuroSTOXX50, DEX, precum si aurul (GOLD) si contractul futures pe petrol (BRENT CRUDE OIL).

Raiffeisen Centrobank (RCB) detine atat calitatea de emitent, cat si pe cea de societate initiatoare si furnizor de lichiditate pentru aceste instrumente.

Reprezentantul RCB a afirmat ca produsele de tip index nu se tranzactioneaza in marja, riscurile presupuse sunt cele ale pietei. In urma cu aproximativ o luna Erste Group a realizat prima emisiune de produse structurate de pe piata locala, instrumentele avand marja si fiind supuse efectului de levier.

“Am lansat cele mai simple si mai usor de inteles produse, deoarece vrem sa-I educam pe investitori locali cu riscul. Vrem sa ne extindem treptat pe piata de la Bucuresti si vom lansa in curand si produse mai riscante si mai complexe. Daca va exista cerere pentru certificatele in marja putem face aceasta miscare in cateva saptamani”, a mai declarat Neubauer.

Dintre cele noua produse lansate, opt au durata nelimitata, iar certificatul ShortDAX are maturitate pana in 11 aprilie 2012.

“Performanta certificatelor index de tip long este identica cu cea a activului suport, iar cele short, pe aur si petrol, reliefeaza evolutia inversa a marfurilor”, explica reprezentantul Raiffeisen Centrobank.

Bogdan Campianu, head of equity markets in cadrul Raiffeisen Capital & Investement (RCI), a afirmat ca din toamna va organiza impreuna cu RCB roadhsow-uri si prezentari in tara pentru prezentarea produselor si educarea investitorilor si a celor interesati.

Campianu afirma ca piata de produse structurate ar putea ajunge la 5-7 milioane de euro pe luna, insa nu din primul an. “Daca piata de actiuni are, in prezent, o lichiditate de 1,5 milioane euro pe zi nu ne putem astepta ca certificatele sa dubleze rulajele”, sustine reprezentantul Raiffeisen Capital&Investment.

Raiffeisen Centrobank a mai lansat produse structurate pe piata din Varsovia (2007), din Ungaria (2008) si pe Bursa din Praga (2006).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri