Chiria lunara pe care o va plati Amonil pentru a folosi instalatiile, precum si alte active mobile si imobile este de 550.000 lei plus TVA. “Pretul chiriei include si contravaloarea tuturor utilitatilor (energie electrica, energie termina, apa etc) necesare desfasurarii activitatii in obiectivele inchiriate”, se arata in contractul incheiat intre combinat si Chemgas.

La finalul lunii iulie, Interagro a reziliat contractul cu Amonil pentru procesarea gazului metan, incheiat in noiembrie 2009 din cauza “atacurile din presa si prejudiuciul de imagine pe care acestea le-au produs grupului Interagro”.

La inceputul lunii octombrie 2009
, firma Chemgas Holding Corporation a cumparat linia de productie si mai multe active ale companiei intr-o licitatie pentru executarea silita, ceruta de acelasi creditor. Ulterior, Amonil a inchiriat de la Chemgas activele respective pentru continuarea activitatii.

Amonil are un capital social de 111,2 milioane lei, impartit in 1,112 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalii actionari ai companiei sunt Zalois LTD si Jovline LTD cu sediu in Insulele Belize, avand participatii de 31,2%, respectiv 18,22%.

Societatea are o capitalizare de 19,7 milioane lei (4,65 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0177 lei/actiune.