Avizul isi va inceta insa aplicabilitatea in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor Fondului, convocata pentru 6 septembrie 2010, nu aproba numirea ca administrator unic a Franklin Templeton Investment Management.

Conform declaratiilor oficialilor Franklin Templeton, acestia au obligatia contractuala de a lista FP in 90 de zile de la inregistrarea sa ca AOPC. "Ianuarie 2011 ar fi un termen pentru aceasta listare, dar incercam sa colaboram cu institutiile pentru a grabi lucurile”, a spus Greg Konieczny, fund manager Franklin Templeton pentru Romania.

"Se inregistreaza S.C. Fondul Proprietatea S.A. in categoria alte organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.) de tip special, inființat sub forma unei societati de investitii de tip inchis, constituit in scopul acordarii despagubirilor aferente imobilelor care nu pot fi restituite in natura", se arata in avizul Comisiei.

Fondul a fost inscris in Registrul C.N.V.M., Sectiunea 9 - Societati de investitii de tip inchis, Subsectiunea 1 - Societati de investitii de tip inchis din Romania.

Actionarii Fondului sunt Ministerul Finantelor, cu 56,98% din capitalul social, 3.469 persoane fizice - 31,62% si 93 de persoane juridice - 11,39%.

Citeste si:

Listarea Fondului Proprietatea pare a fi tot mai aproape, momentul fiind asteptat sa declanseze o adevarat revolutie in piata de capital. Pentru ca este un subiect tot mai discutat si planeaza inca multe necunoscute, Wall-Street va aduce joi, 19 august, doi specialisti care sa raspunda intrebarilor cititorilor. Live-text Wall-Street: Fondul Proprietatea - Tot ce vrei sa stii despre cel mai asteptat emitent

Mai citeste si:

Sectorul financiar la Bursa - Inainte si dupa Fondul Proprietatea

Antidepresivele Bursei: Companiile de stat si Fondul Proprietatea