Dupa ce tot mai multe obstacole ale alistarii Fondului Proprietatea au fost indepartate, AGA este convocata pentru inceputul lui septembrie si listarea este estimate pentru inceputul anului viitor, analistii KBC Securities au revizuit in crestere pretul actiunilor Fondului Proprietatea.

Intr-un raport de analiza, KBC mentine recomandarea de cumparare pentu actiunile FP, la un pret – tinta de 1,08 lei/actiune, in crestere cu 130% fata de cele mai recente tranzactii inregistrate la Depozitarul Central, realizate in jurul pragului de o,47 lei/actiune. Pretul este cel mai mare din analizele pe FP facute publice pana acum.

Analistii firmei de brokeraj considera expunrea FP pe intreg sectorul energetic un catalizator al cresterii pretului, in conditiile in care multe companii sunt inca nelistate, deci accesul la ele este dificil si netransparent.

Decizia de rascumparare a 10% din capitalul fondului, ce va fi supusa votului actionarilor, este una pozitiva, in conditiile in care actiunile se tranzactioneaza cu discount.

Listarea in prima parte a anului viitor, distribuirea dividendelor si planul Guvernului de a vinde pachete minoritare din companiile energetice sunt elemente importante in recomandarile analistilor KBC.

Top 3 recomandari de pret pentru Fondul ProprietateaTe-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Templeton va anunta noile planuri pentru listarea secundara a FP
Setari Cookie-uri