Dupa ce tot mai multe obstacole ale alistarii Fondului Proprietatea au fost indepartate, AGA este convocata pentru inceputul lui septembrie si listarea este estimate pentru inceputul anului viitor, analistii KBC Securities au revizuit in crestere pretul actiunilor Fondului Proprietatea.
Intr-un raport de analiza, KBC mentine recomandarea de cumparare pentu actiunile FP, la un pret – tinta de 1,08 lei/actiune, in crestere cu 130% fata de cele mai recente tranzactii inregistrate la Depozitarul Central, realizate in jurul pragului de o,47 lei/actiune. Pretul este cel mai mare din analizele pe FP facute publice pana acum.

Analistii firmei de brokeraj considera expunrea FP pe intreg sectorul energetic un catalizator al cresterii pretului, in conditiile in care multe companii sunt inca nelistate, deci accesul la ele este dificil si netransparent.

Decizia de rascumparare a 10% din capitalul fondului, ce va fi supusa votului actionarilor, este una pozitiva, in conditiile in care actiunile se tranzactioneaza cu discount.

Listarea in prima parte a anului viitor, distribuirea dividendelor si planul Guvernului de a vinde pachete minoritare din companiile energetice sunt elemente importante in recomandarile analistilor KBC.

Top 3 recomandari de pret pentru Fondul Proprietatea


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri