Consiliul de administratie al ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) propune actionarilor dizolvarea societatii sau majorarea capitalului social pentru a utiliza sumele incasate pentru plata creditorilor, potrivit convocatorului remis pietei Radaq.

Consiliul propune dizolvarea ArcelorMittal Roman din cauza faptului ca valoarea activului net al societatii s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social.

“In situatia in care nu este aprobata dizolvarea societatii, in scopul cresterii activului net si utilizarii sumelor incasate in activitatile curente si satisfacerea creditelor, este supusa Adunarii aprobarea in principiu a majorarii capitalului social, urmand a fi convocata o alta adunare in care careia sa se hotarasca cu privire la modalitatea efectiva de majorare a capitalului, astfel incat aceasta sa fie conform prevederilor legale aplicabile”, se indica in convocator.

Actionarul majoritar al companiei, ArcelorMittal Holdings, a propus o miscare similara si in cazul companiei ArcelorMittal Hunedoara, unde actionarii au aprobat majorarea capitalului social.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

PTRO a obtinut in primul trimestru pierderi de 34,32 milioane lei (8,35 mil. euro), de 3,4 ori mai mici decat cele din perioada similara din 2009.

In prezent, capitalul social al companiei este de 36,11 milioane lei, impartit in 14,44 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. Principalul actionar este ArcelorMittal Tubular Products Holding, cu o detinere de 69,76%, in timp ce SIF Moldova (SIF2) are o participatie de 14,08%.

Capitalizarea societatii este de 54,88 milioane lei (13 mil. euro), conform ultimului pret de 3,8 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bursele și dolarul se prăbușesc în ciuda măsurilor de urgență ale FED
Setari Cookie-uri