Actionarii lantului de farmacii Centrofarm (CEOF) Bucuresti au decis dublarea capitalului social, de la 13,9 milioane de lei la 27,8 milioane de lei, suma atrasa urmand sa acopere plata datoriilor catre funizorii de marfuri si servicii.

Operatiunea va fi realizata prin emiterea a 6,6 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 2,09 lei, se arata intr-un anunt transmis Bursei de Valori Bucuresti, potrivit Mediafax.

Centrofarm a inregistrat in primul trimestru pierderi de 1,5 milioane lei, de aproape trei ori mai redus fata de rezultatul negativ din perioada ianuarie-martie 2009, de circa patru milioane lei. Cifra de afaceri a crescut cu 24%, la 42,7 milioane lei, comparativ cu valoarea consemnata in intervalul similar al anului trecut, de 34,2 milioane lei.

Compania este controlata indirect de presedintele Consiliului de Administratie, Bonte Alain Louis Michel Emile, care detine prin intermediul Generalcom Bucuresti 91,42% din actiunil.

De asemenea, AVAS are 0,14% din titluri, iar 8,44% revin altor actionari.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Centrofam, listata pe piata Rasdaq, a avut loc pe 18 decembrie 2009, la pretul de 2,63 lei, in scadere cu 0,38% fata de referinta. In aceste conditii, capitalizarea companiei ajunge la 17,2 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Manolescu, OTP AM: La câți bani se tipăresc, pe termen mediu-lung rămân optimist
Setari Cookie-uri