Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat fondul deschis OTP Euro Bond administrat de OTP Asset Management, potrivit ultimului buletin al arbitrului pietei de capital.

Fondul va investi, pe principiul dispersiei riscului, pana la 100% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de un stat membru sau nemembru al Uniunii Europene.

“In cazul in care va decide efectuarea de investitii in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare admise la cota oficiala a unei burse dintr-un stat nemembru sau negociate pe o alta piata reglementata dintr-un stat nemembru, societatea OTP Asset Management Romania va depune la CNVM solicitarea de aprobare a investitiei cu cel ptuin o luna inainte de efectuarea acesteia”, se indica in buletinul Comisiei.

OTP Asset Management administreaza trei fonduri mutuale – OTP AvantisRO, OTP BalansisRO si OTP ComodisRO -, si trei inchise – OTP GarantisRO, OTP WiseRO si OTP Green energy, ultimele doua dintre ele fiind listate la Bursa de Valori Bucuresti.

La finalul lunii iulie, OTP AM detinerea active totale de 138 milioane lei si avea o cota de piata de 2,77% in industria de fonduri de investitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CFA critică intenția statului de a bloca listările pe bursă timp de doi ani
Setari Cookie-uri