SIF Muntenia, actionarul majoritar al Unisem Bucuresti (UNISEM), vrea majorarea capitalului firmei cu 38,4 milioane lei, sub valoarea propusa initial, de 61,6 milioane lei, dupa ce a reevaluat terenurile care urmeaza sa fie aduse ca aport in natura de Administratia Domeniilor Statului, scrie Mediafax.
Astfel, terenurile au fost evaluate de SIF Muntenia la 1,53 milioane lei lei, in scadere fata de valoarea anterioara de 2,45 milioane lei.

"Am reevaluat aportul in natura, deoarece terenurile erau evaluate in 2007 - 2008 si le-am corectat cu scaderea preturilor", a declarat Petre Pavel Szel, presedintele CA al societatii de administrare a investitiilor Muntenia Invest, care administreaza activele SIF Muntenia.

In prezent, Unisem are un capital social de 25,95 milioane lei. Initial, administratorii firmei specializate in comertul cu cereale, seminte si furaje au propus majorarea capitalului social cu 61,6 milioane lei, oferind posibilitatea actionarilor sa subscrie actiuni in valoare de 59,19 milioane lei pentru a-si mentine participatiile.

Dupa reevaluarea terenului, actionarii trebuie sa participe cu 36,94 milioane lei pentru pastrarea detinerilor.

Propunerile vor fi analizate in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Asociatiilor din 7 septembrie.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Muntenia (SIF4) detine 71,01% din capitalul Unisem.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri