Grupul Rompetrol asteapta pana la 4 septembrie un raspuns de la CNVM privind plangerea impotriva deciziei de a bloca delistarea Rompetrol Rafinare (RRC), iar daca institutia nu va revoca hotararea, grupul va ataca in instanta decizia Comisiei, conform Mediafax.

"Am depus o plangere la CNVM pentru suspendarea delistarii, iar in termen de 30 de zile ei trebuie sa ne raspunda. Am depus la 4 august o plangere", a declarat Anca Diculescu Sova, avocat partener la Casa de Avocatura NNDKP, care asista grupul Rompetrol.

Un alt avocat care asista grupul, Gheorghe Musat, partener la Musat & Asociatii, considera ca CNVM nu va revoca decizia prin care a suspendat delistarea, astfel ca grupul Rompetrol va face contestatie in instanta.

"Vom ajunge in mod sigur in contencios. Nu avem niciun dubiu ca instantele de judecata nu ne vor da dreptate. Contestatia depusa are cam 30 de pagini", a afirmat Musat.

Diculescu Sova a adaugat ca Tribunalul Constanta nu a luat in considerare decizia CNVM de suspendare a delistarii in procesul dintre Rompetrol Rafinare si Ministerul Finantelor Publice.

"Judecatorul a inteles ca o astfel de masura nu poate influenta mersul relatiilor comerciale dintre stat si Rompetrol", a afirmat aceasta.

Totodata, Diculescu Sova considera ca procesul intre CNVM si Rompetrol va avea un caracter educativ.

"Prin acest proces, CNVM trebuie sa invete sa respecte prevederile legale. Procesul nu va fi un atac la adresa CNVM, ci o aparare a drepturilor legale ale Rompetrol", a spus avocatul de la NNDKP.

Musat a adaugat ca suspendarea delistarii este o "actiune violenta a CNVM si inexplicabila".

"CNVM s-a comportat ca o autoritate dirijabila si nu una de supraveghere. E socant. Nu intelegem ce legatura are rascumpararea obligatiunilor cu delistarea. CNVM imi suspenda acest drept care este prevazut de lege", a spus Musat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Rompetrol Rafinare face o noua investitie la rafinaria Vega Ploiesti