Cea mai noua companie de la BVB care a decis sa depuna cererea pentru insolventa este Uztel Ploiesti (UZT).

“Ca urmare a efectului dur al crizei economico-financiare instalate la nivelul economiei romanesti reflectat si in rezultatele economico-financiare ale societatii Uztel pe primele sase luni ale anului 2010, cat si a faptului ca la data actuala nu se intrevad solutii clare de a stabiliza situatia societatii – Consiliul de Administratie a hotarat depunerea in regim de urgenta a cererii de insolventa catre Tribunalul Teritoriul Prahova pentru a fi supusa dispozitiilor Legii nr. 85/2006”, se arata intr-un comunicat remis Bursei.

Uztel a trecut pe pierderi in primul semestru, cu un rezultat negativ de 3,5 milioane lei, in timp ce afacerile au scazut cu 57%.

Citeste si:

Ca urmare a acestui anunt titlurile UZT inregistreaza cea mai mare scadere din piata, de 10%, pana la pretul de 2,25 lei, pe o lichiditate de 3.975 lei, la circa o ora de la inceperea sedintei de tranzactionare.

Siretul Pascani a anuntat la finalul saptamanii trecute ca va depune cererea de insolventa, vestea fiind penalizata de investitori cu o scadere de 38% a actiunilor in primele trei zile ale saptamanii curente.

In procedura de insolventa se mai afla companiile Flamingo International (FLA) si Impact Contractor&Developer (IMP), de pe piata reglementata a BVB. Totusi, numarul anunturilor similare realizate de societatile de pe piata Rasdaq se ridica la 13 companii, doar in luna iulie.