Saptamana pe minus pentru marile actiuni europene

Principalele actiuni europene au inchis in crestere sedinta de tranzactionare de vineri, insa a terminat saptamana pe minus, dupa ce datele macroeconomice anuntate in ultimele zile au cauzat ingrijorarea investitorilor privind recuperarea economiei mondiale, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai importante companii europene, a inchis in urcare cu 0,6%. Pentru intervalul luni-vineri, indicele a pierdut 0,3%, aceasta fiind a treia saptamana de decline, scrie Mediafax.

In sectorul telecom, Vodafone, BT, Telefonica, Deutsche Telekom si France Telecom au avansat cu 2,1-3%.

Avansul economic al SUA pentru trimestrul al doilea a fost revizuit in scadere la 1,6%, de la 2,4% anuntat anterior, a anuntat, vineri, guvernul american. Analistii se asteptau la o revizuire si mai ampla, pana la 1,4%.

Presedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a declarat ca incetinirea recuperarii economice este mai mare decat asteptarile, iar institutia este pregatita sa adopte noi masuri pentru a sustine economia.

"Este o crestere care vine dupa mai multe sedinte cu vanzari masive, astfel ca nu are fundamente", a declarat Colin McLean, director operational al companiei scotiene SVM.

Pe cele mai importante piete din Europa, indicii FTSE 100 britanic, DAX german si CAC 40 francez, au avansat cu 0,65-0,93%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Setari Cookie-uri