Companiile Unicredit CA-IB si KBC Securities s-au adresat din nou comisiei de selectie a intermediarului pentru listarea Fondului Proprietatea (FP) pentru a contesta oferta depusa de consortiul Raiffeisen Capital&Investment - BRD - ING Bank, pe motiv ca termenul limita de depunere a fost depasit, informeaza Mediafax.
Companiile contestatare sustin ca oferta consortiului format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti si BRD – Groupe Societe Generale, care a castigat licitatia pentru intermedierea listarii la Bursa a fondului, a fost depusa cu mai mult de 7 minute peste termenul limita, respectiv 18 august, ora 14:00.

Totodata, consortiul Unicredit - KBC este nemultumit de modul in care oferta pe care au depus-o a fost evaluata.

"Contestatia pe care am depus-o astazi are doua aspecte: pe de-o parte suntem nemultumiti de modul in care oferta noastra a fost evaluata, iar pe de alta parte cerem nulitatea ofertei consortiului condus de Raiffeisen Capital&Investment", a declarat directorul general al Unicredit CA-IB, Liviu Giugiumica.

Unicredit si KBC au sesizat, pe 18 august, comisia de selectie a intermediarului din cadrul FP, sustinand ca RCI, ING si BRD au depasit termenul limita de depunere a ofertelor.

"Pe 18 august am sesizat comisia de selectie a Fondului Proprietatea in privinta faptului ca termenul limita de depunere a ofertelor a fost depasit in cazul RCI - ING - BRD si am depus caseta preluata de la firma care asigura supravegherea video a locatiei. Pe inregistrare se vede clar ca reprezentantii RCI, liderul de consortiu, au depus oferta cu 15 minute dupa Unicredit-KBC si nu dupa doua minute cum figureaza in registrul Comisiei. Aceasta sesizare nu a fost luata in considerare si prin urmare am decis sa contestam oferta depusa de acest consortiu", a declarat Bogdan Juravle, manager equity markets la KBC Securities.

Inregistrarea conform careia termenul limita de depunere a ofertei a fost depasit a fost postata pe internet, pe portalul YouTube.

Dana-Mirela Ionescu, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Raiffeisen Capital&Investment, declara la acea data ca oferta a fost depusa inainte de expirarea termenului limita.

RCI, BRD si ING au castigat licitatia cu un total de 95 de puncte, pe locul al doilea situandu-se consortiul BCR-Wood&Company Financial Services-Intercapital Invest, cu un total de 84 de puncte.

Consortiul KBC Securities - UniCredit CA-IB s-au situat pe locul al treilea, cu 79 de puncte, fiind urmat de BT Securities, care a obtinut 78,5 puncte, in cadrul procesului de selectie.

"Nu cred ca oferta noastra pentru intermedirea listarii FP a fost corect evaluata, avand in vedere ca punctajul pe care l-am obtinut pentru pregatirea profesionala a fost nul. In perioada analizata KBC a avut o cota de piata cu peste 50% mai mare fata de oricare alt concurent activ pe bursa", a adaugat Juravle.

Ministerul Finantelor Publice este actionarul majoritar al FP, cu o participatie de 52,84%, in timp ce 3.941 de persoane fizice detin 33,74% din titluri, iar 124 de companii au 13,4% din capitalul social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri