Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a amendat pe Ioan Popa, actionarul majoritar al Avicola Brasov (AVLE) cu 5.000 lei pentru ca nu a lansat o oferta publica de preluare, potrivit unei ordonante a arbitrului pietei de capital.
Comisia l-a mai sanctionat pe Popa cu avertisment, in martie 2010, pe acelasi motiv, in conditiile in care omul de afaceri detine peste 33% din companie de la inceputul anului 2009.

Conform raportarilor actionariatului AVLE Ioan Popa are o detinere de peste 70% din 2009.

Legislatia pietei de capital prevede ca un investitor trebuie sa lanseze o oferta publica de preluare cand ajunge sa detina peste 33% din capitalul social al unei companii in mod individual sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat.

Daca in urma ofertei de preluare, actionarul majoritar detine peste 95% din capitalul companiei acesta poate opta pentru retragerea de la tranzactionare.

In ciuda faptului ca nu a fost lansata o oferta publica de preluare, actionarul majoritar Avicola Brasov a propus delistarea companiei, desi CNVM a dispus ca aceasta operatiune nu poate avea loc.

Propunerea de retragere de la tranzactionare a fost acceptata de catre actionari, Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) solicitand ulterior Comisiei o interventie pentru a opri acest demers.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri