Presedintele director al companiei americane Franklin Templeton Investments, Mark Mobius, apreciaza ca Romania si Vietnam prezinta mari oportunitati pentru "vanatoarea de chilipiruri", datorita perspectivelor bune de crestere, cu mare potential pe pietele de capital, transmite Mediafax.

Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea, societate de investitii de tip inchis creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Fondul Proprietatea detine active de patru miliarde de euro, suma echivalenta cu 20% din capitalizarea de piata a Bursei de Valori Bucuresti, potrivit Reuters.

"Vom investi, probabil, mai mult in materii prime, petrol, gaze si energie electrica, datorita cererii mari pentru energie electrica in aceasta tara", a afirmat Mobius.

Fondul romanesc este complex, cu cele mai mari participatii la companii petroliere. Fondul investeste, de asemenea, in gaze naturale, companii de transport al gazelor si firme imobiliare, a adaugat el.

Templeton cauta, totodata, sa investeasca in Vietnam, a mentionat Mobius. Omul de afaceri a afirmat ca nu vede aparitia unei bule speculative pe piata actiunilor din Asia si apreciaza ca investitorii ar trebui sa fie atenti la volatilitatea si instabilitatea din economiile emergente.

Mobius a negat un zvon conform caruia intentioneaza sa se retraga sau alege un succesor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Tesla incepe livrarile in Romania. Cat vor costa modelele Tesla