Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat schimbarea structurii de administrare de la cea duala, cu directorat si consiliu de supraveghere, la cea unica catre fondul de investitii Franklin Templeton, in cadrul aprobarii modificarilor actului constitutiv.
[Update6] Din 11 octombrie se vor distribui dividendele FP

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in unanimitate, distribuirea dividendelor pentru profitul din 2008 si 2009, iar procesul de distribuirea va incepe din 11 octombrie.

Valoarea totala a dividendelor este de 1,12 miliarde lei.

De asemenea, a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli revizuit pentru acest an. In BVC-ul initial se prevedea un profit net de 91,16 milioane lei, insa acum rezultatul este estimat in urcare cu 114%, la 194,93 milioane lei.

[Update5] Deloitte este auditorul Fondului

A fost numita compania Deloitte Audit SRL ca auditor financiar pentru o perioada de maxim 12 luni. 21% din actionari au votat pentru, iar 78% s-au abtinut. Compania a depus o oferta de audit in valoare de 341.600 lei, fata TVA. Deloitte a fost auditorul FP si in anii 2007, 2008 si 2009.

[Update4] Afla care sunt membrii Comitetului Reprezentantilor

Actionarii au votat revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere si a Directoratului Fondului Proprietatea, ca urmare ca numirii Franklin Templeton ca administrator unic. Propunerea a fost votat cu 99% din voturi.

In Comitetul Reprezentantilor au fost numiti Corin Trandafir, avocatul familiilor Auschnitt si Malaxa, Cristian Busu, actionar si CFO al Fondului, Monica Maurer-George, consultant al Ministerului Economiei, Bogdan Dragoi, economist, si Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania si presedintele Amcham.

Membrii Comitetului vor primi o remuneratie de 9.000 brut pe luna.

[Update 3] Actionarii au aprobat rascumpararea de titluri, dupa listarea Fondului


Actionarii Fondului au aprobat cu 99,6% din voturi programul de rascumparare a titlurilor FP dupa listarea la Bursa de Valori.

Programul de rascumparare vizeaza un numar de actiuni de maxim 1,37 miliarde, ce urmeaza a fi cumparate pana in martie 2012. Pretul maxim este de 1,5 lei/actiune, iar cel minim este de 0,2 lei.

Numarul de actiuni nu poate depasi 10% din capitalul social subscris, iar rascumpararile se va realiza din profitul sau rezervele Fondului.

[Update2] Actionarii au aprobat listarea Fondului

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in unanimitate, listarea la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, actionarii si-au dat acordul ca aceste titluri sa fie listate si pe alte piete internationale.

[Update1] Mobius: Speram sa listam fondul la Londra anul viito
r

Mark Mobius le-a promis actionarilor ca primul sau obiectul ca administrator este distribuirea dividendelor si, in al doilea rand, listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti.

"Vom elabora o strategie investitionala clara. Speram ca listarea la Bursa din Londra sa aiba loc anul viitor. In mod normal, dureaza intre 3 si 6 luni, plus ca mai sunt si alte modificari de realizat. Ca sa fiu realist finalul anului viitor este un termen realist si ne dorim sa punem Romania pe harta investitionala internationala", a mai declarat Mobius.

[Update] Mobius: Acum un an am fost primit cu oarecare furie

Mark Mobius, presedintele director al companiei americane Franklin Templeton Investments, a declarat ca se bucura sa vada ca acum este primit mai calduros decat in urma cu un an.

“Imi amintesc ca acum un an am venit aici si am fost primit cu oarecare furie. Ma bucur sa vad fete mai luminoase acum. Pentru tot personalul nostru, administrarea Fondului este o misiune sacra, pe care o vom indeplini in beneficiul tuturor care asteapta despagubirile. Asteptam orice idei si critici ale dvs”, a declarat Mark Mobius, prezent la adunarea actionarilor.

Fondul va fi condus de Franklin Templeton impreuna cu un comitet al reprezentantilor. Numirea Franklin Templeton ca administrator unic a fost votata de catre actionari cu 99,97% din voturi. In urma acestei schimbari sediul social al FP se muta in sediul Franklin Templeton.

De asemenea, durata de viata a fondului a fost aprobata sa fie modificata de la 10 ani la nelimitat.

Modificarea actului constitutiv a fost votata cu 99,27% din voturi. Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a fost ales secretar al acestei adunari a actionarilor Fondului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri