Consiliul de Administratie al Somes Dej (SMS) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 107,5 milioane lei la 133,96 milioane lei prin aport de numerar, potrivit convocatorului remis Bursei de Valori Bucuresti.

Majorarea se va realiza prin emiterea unui numar de 51,2 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 2,1 lei/actiune. Pentru fiecare actiune detinuta actionarii vor putea subscrie 4,06 titluri noi.

Daca actiunilor nou emise nu vor fi subscrise in totalitate ele urmeaza sa fie vandute printr-o oferta publica primara, care va fi intermediata de SSIF Estinvest Focsani.

Producatorul de celuloza si hartie a inregistrat in primul semestru al anului pierderi de 11,2 milioane lei, in crestere de aproape patru ori comparativ cu perioada similara din 2009.

Somes face parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.

Potrivit celor mai recente raportari, firma A1 Impex, membra a SCR, controleaza 62,6% din actiunile Somes, in timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are 13,11% din titluri.

In prezent, compania are un capital social de 26,46 milioane lei, impartit in 12,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,1 lei.

Capitalizarea societatii este de 25,2 milioane lei (5,9 mil. euro), conform ultimului pret de 2 lei/actiune. Somes se tranzactioneaza la categoria Nelistate a Bursei de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si