Bursa de Valori Bucuresti a anuntat ca in urmatoarele 3 luni va implementa Arena-XT, platforma tehnologica destinata participantilor la sistemele administrate de BVB, care ofera investitorilor solutii de tranzactionare online pentru pietele spot si derivate.
Sistemul nu se limiteaza doar la tranzactionarea online pentru clientii participantilor la piata, ci se extinde si la modelele de risk management, position keeping si order management system, ce furnizeaza intreaga infrastructura pentru activitatea de brokeraj.

“Proiectul ARENA-XT ofera o solutie de baza prin care urmarim sa ne asiguram ca oricare intermediar are la indemana o posibilitate de a oferi clientilor proprii acces in timp real pentru tranzactionarea pe pietele administrate de BVB. De asemenea, proiectul de serviciu de platforma oferit de BVB are in vedere si inzestrarea intermediarilor cu solutii tehnico-operationale la un standard ridicat, facilitand astfel adaptarea cu usurinta a pietei la practicile internationale in materie”, a declarat Stere Farmache, presedintele BVB.

Printre avantajele pentru societatile de brokeraj ale noului sistem se afla solutii complete de management ale ordinelor, tranzactiilor si administrarea portofoliilor si costuri initiale si de functionare reduse.

Pentru clienti acest nou sistem ofera rapoarte de portofoliu, evaluari, starea contului in timp real si instrumente de monitorizare a propriei activitati la nivel de operatiuni.

BVB urmareste prin acest proiect dezvoltarea tranzactionarii prin internet, care reprezinta doar 25-30% din numarul total, cu peste 50% intr-o perioada de un an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri