O filiala a Imotrust a preluat 34% din drepturile de preferinta ale dezvoltatorului

Firma Asco, filiala a Imotrust (ARCV), a preluat de la mai multe societati din grupul Codlea - Imotrust din Arad, 34,32% din drepturile de preferinta emise in cadrul unei majorari de capital a dezvoltatorului imobiliar, in valoare de 30,88 milioane lei.

Cele 106 milioane de drepturi de preferinta au fost achizitionate pentru suma de 53.000 de lei, potrivit unei informari transmise Bursei de intermediarul tranzactiei, firma de brokeraj IFB Finwest.

Titlurile au fost cumparate la pretul de 0,0005 lei, cu 44,45% sub cotatia de vineri.

In sedinta busiera anterioara un grup de 10 firme din grupul Codlea - Imotrust din Arad, controlat de omul de afaceri Alexandru Bercea, au vandut putin peste 106 milioane de drepturi de preferinta emise in cadrul majorarii de capital de la dezvoltatorul imobiliar, potrivit Mediafax.

Un alt vanzator a fost directorul financiar al Imotrust, Victor Chebeleu, care a cedat 158.300 de drepturi, pentru 79 de lei.

Miercuri, 8 septembrie, este ultima zi de tranzactionare a drepturilor de preferinta la BVB. Titlurile au fost listate la inceputul lunii iunie, insa exceptand tranzactiile realizate luni, investitorii au transferat volume reduse de drepturi de preferinta.

Actionarii Imotrust au aprobat, la 26 ianuarie, dublarea capitalului social al companiei, de la 30,88 milioane lei la 61,76 milioane lei, prin aport in numerar.

Pentru suplimentarea capitalului, Imotrust a emis 308,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, potrivit deciziilor actionarilor. Pentru a putea achizitiona o actiune noua, fiecare investitor trebuie sa detina un drept de preferinta.

Cu banii obtinuti din majorarea de capital, Imotrust intentioneaza sa inceapa in acest an patru proiecte imobiliare in valoare cumulata de 18,6 milioane euro si sa continue lucrarile la un ansamblu rezidential.

Imotrust a fost infiintata in anul 2006, prin fuziunea a sase societati membre ale grupului Codlea din Arad, si activeaza pe piata imobiliara, de constructii civile si industriale. Compania este controlata indirect de omul de afaceri Alexandru Bercea, care detine in prezent 69,19% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri